spanbank justgreatass2179 andrasex videos javmobile hjdvvs0570 wwwxvideos scarpe xxnx sexydea rimming xvidep-girls yoyporn sexy men redlighttv0598 ketosex 04 xxvideos africanorgasm 0936 showers sexvedio shell
Què visitar

Escala Dei

Una visita quasi obligada per conèixer la història i els orígens de la comarca del Priorat. Els seus inicis es remunten al s.XII, quan de la Provença vingueren uns monjos cartoixans i fundaren, sota la protecció de Montsant, la primera cartoixa de la Península Ibèrica. Van escollir un paratge singular, protegit per la Serra Major de Montsant, on un pastor havia somiat àngels pujant al cel per una escala repenjada a la soca d’un pi, d’aquí el nom Escaladei o “escala de Déu”.

La Cartoixa va viure èpoques de gran esplendor. Durant set segles, els monjos van poblar els camps, construir molins i van difondre entre la gent de la comarca el conreu de la vinya. El Prior, d’aquí vé el nom de la comarca, era el batlle general dels pobles de la zona centre de l’actual Priorat, coincidint, aproximadament, amb els que estan avui en dia dins de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat.

Amb la desamortització de Mendizábal, l’any 1835, els monjos fugiren i l’esplendorosa cartoixa quedà en ruïnes, saquejada pels pagesos cansats de pagar delmes i submissió. Avui en dia es pot gaudir d’un recorregut comentat per l’exterior dels tres claustres, l’església i refectori, així com d’una cel·la reconstruïda amb tot detall.

Què visitar

Siurana

Poblet encisador enmig d’un paratge formidable sota la mirada de la Serra del Montsant, la Gritella i les Muntanyes de Prades. Darrer reducte de la resistència sarraïna de Catalunya, el poble de Siurana quedà marcat per la viva llegenda d’una reina mora, convertida avui en dia en la història més anhelada per tot aquell que visita la zona.

El relat explica que Abdelazia, filla del Valí de Siurana, en arribar les tropes cristianes l’any 1153 va preferir saltar a l’abisme del cingle amb el seu cavall que caure en mans enemigues. El cavall, en la seva inútil resistència, va deixar marcada sobre la roca la petjada de la seva ferradura, que encara avui en dia es pot veure en el cingle conegut com “El Salt de la Reina Mora”.  Amb Abdelazia, desaparegué el darrer baluard sarraí de Catalunya.

Avui en dia, és una bonica vila de cases i carrers empedrats on destaquen les restes de la fortalesa musulmana, situades a l’entrada del poble, i l’església romànica de Santa Maria. Als seus peus, un pantà d’aigües netes i tranquil·les permet practicar-hi tot tipus d’esports aquàtics.

Què visitar

Parc Natural de la Serra de Montsant

Declarada Parc Natural l’any 2002, la Serra de Montsant és tot un símbol pel Priorat i les comarques tarragonines. És un massís compacte, amb la major part del seu perímetre emmurallat per cingleres i roquissars de conglomerats oligocènics. Per entrar-hi, cal escollir un grau, un dels passos que permeten superar els cingles. N’hi ha de relativament còmodes, resseguits per camins de ferradura i d’altres que només permeten el pas de persones, molt aeris i sovint sorprenents. Als seus peus reposen tots els pobles de la comarca, deixant magnifiques vistes des del capdamunt de la Serra.

El Montsant va ser una “muntanya de benedecció” pels àrabs i “santa” pels cristians. Un autèntic santuari, morada del déus i reducte de la visa contemplativa; reialme del silenci, la solitud i l’austeritat. Un gran bastió de roca amb nou ermites, de la Foia a Sant Salvador, i de Sant Bartomeu a la Mare de Déu del Montsant.

Serra de natura verge i protegida amb més de 9.000 hectàrees de parc natural. Mil paratges que impresionen i estan molt ben conservats: de les cadolles fondes al congost de Fraguerau, del toll de l’Ou al Clot del cirer, de la Cogulla al pi del Cugat.

La relació espiritual que els homes han mantingut amb el Montsant durant segles li ha atorgat una condició molt especial. La fundació de la primera cartoixa de tota la península Ibèrica -Scala Dei- i la intensa tradició eremítica, que ha perdurat fins a l’actualitat, són una bona prova del profund valor simbòlic de la muntanya.

Què visitar

Castell del Vi

Espai d’exposició dedicat al vi i a les denominacions d’origen de la comarca, DO Montsant i DOQ Priorat. Aquest centre s’ubica a l’antic Castell dels Comtes de Prades de Falset, bastit al segle XII després de la reconquesta cristiana de la Catalunya Nova, sobre un turó estratègic que domina la vila de Falset.
El centre Castell del vi ocupa tres plantes d’aquesta antiga fortalesa. Infraestructures modernes i una tecnologia avançada fan possible un recorregut per la cultura del vi de la comarca del Priorat totalment allunyat del que proposen els museus de vi més clàssics. La utilització d’elements audiovisuals i interactius permet copsar d’una manera clara i sintètica la història i les particularitat d’aquesta zona vinícola.

Què visitar

Mines de Bellmunt

La Mina Eugènia, que va ser la mina de plom més important de Catalunya, compta amb un total de 20 plantes subterrànies. Les visites guiades permeten endinsar-se fins a la primer planta, a 35 metres de profunditat, i recorrer uns 700 metres des de la primera galeria. Interesant recorregut acompanyat d’una moderna exposició i una opcional passejada per la colònia minera del poble de Bellmunt del Priorat.
La visita a la mina permet conèixer de primera ma la història de la mina Eugènia, les tècniques de treball que s’utilitzaven a les mines i les condicions de treball dels miners.
La visita a la mina sempre és guiada i la durada es d’aproximadament 45 minuts. Cada visita admet un màxim de 30 persones.
Abans de realitzar la visita guiada es recomanable haver visitat l’exposició permanent del Museu, així com també haver vist l’audiovisual, que es projecta abans d’entrar a la mina. Una vegada a l’interior, es recorren diferents galeries on es pot apreciar la riquesa mineral del subsòl, les tècniques d’extracció i la duresa del treball dels miners.
X