Priorat

The olive oils

Les característiques geològiques, terrenys calcaris, licorelles (pissarres oxidades) i granítics, així com les condicions extremes de temperatura (estius calorosos i hiverns freds) són factors que afavoreixen el cultiu de l’oliva i concedeixen als olis del Priorat unes característiques organoléptiques pròpies i diferenciades.

La varietat d’oliva més abundant és la arbequina, que va portar el Duc de Medinaceli a les nostres terres allà pel segle XVI. No obstant això, també es cultiven varietats com: farga, rojal, morrut i sevillenca. L’oli que es produeix en el Priorat transmet la intensitat pròpia d’aquest territori situat entre les comarques del Baix Camp, les Garrigues i les Terres de l’Ebre, adquirint característiques de totes elles però, alhora, amb una personalitat pròpia molt marcada. El resultat és una oli d’oliva verge extra de màxima qualitat que es troba emparat i protegit per la DOP Siurana.

La denominació d’oli d’oliva verge extra indica que és un producte natural, obtingut de la premsada de les olives mitjançant procediments físics, i, per tant, és el suc de l’oliva que conserva tota l’aroma i el sabor del fruit. La gran quantitat de premis obtinguts pels olis dels diferents productors de la comarca demostra la importància del treball ben fet en l’elaboració del producte, des del treball en la finca, passant per l’elaboració en el molí fins al consumidor, obtenint al final un petit tresor: l’oli del Priorat.

The olive oils

Note

A poor country where people has fought, has worked and has claimed the dignity of a territory austere and friendly.

X