Associació Priorat Enoturisme

Enamorats

L’Associació Priorat Enoturisme està integrada per petits empresaris, homes i dones del territori i pels que hem estat seduïts per l’encant i la màgia del Priorat, del seu paisatge, del seu silenci i del patrimoni natural i cultural d’aquesta comarca. Per això no deixem passar ocasió per crear esdeveniments i donar-nos a conèixer aquí i més enllà de les nostres fronteres, perquè som dels que pensem que unint esforços arribarem més lluny.

UNITS

L’Enoturisme al Priorat és un encaix natural dels diferents sectors econòmics que sorgeixen majoritàriament al voltant del món del vi, però també de l’oli.  Aquesta confluència succeeix l’any 2013, i actualment, comptem amb una seixantena llarga d’empreses, entre les quals allotjaments (hotelets, masies, cases rurals, apartaments, càmping…), restaurants, vinateries, cellers de les dues Denominacions d’Origen del Priorat, la DOQ Priorat i la DO Montsant, Molins d’Oli artesà de la DO Siurana, una empresa de taxi i empreses d’activitats i agències de viatge.
Units, fent xarxa, presentem una diversitat de serveis de qualitat que, des de cada casa, i amb la calidesa humana que comporta el turisme a petita escala, posem a disposició dels nostres visitants.

SOSTENIBLES

Com a membres de Prioritat (la plataforma que proposa la Comarca del Priorat com a Patrimoni de la Humanitat) i integrants del Grup de Treball de la CETS (Carta Europea de Turisme Sostenible), treballem per fer, entre tots, un model viable i respectuós de comarca, tant a nivell paisatgístic com econòmic.
A peu de poble en poble pels camins de ferradura, en bicicleta, en taxi, fins i tot en tren… i evidentment amb cotxe, us convidem a visitar els nostres establiments que es troben espargits pels 24 pobles del Priorat. Una comarca amb 19 habitants per km2, on la vida transcorre al voltant del cicle de la vinya, pels costers pedregosos, als peus del Parc Natural de la Serra del Montsant, entre les flors dels ametllers a la primavera i un mar de pàmpols de colors a la tardor… Un paradís natural que us convidem a descobrir i a tastar, sense oblidar els valors que expliquen i donen sentit a la nostra comarca. Benvinguts al Priorat!