CELLERS

Celler de L’Era

El Celler de l’Era és un projecte familiar iniciat l’any 2002 al Mas de les Moreres
Una finca de 72ha. situada al marge dret del riu Arbolí, al terme municipal de Cornudella de Montsant. Dotze hectàrees de terreny ondulat on avui es conreen 41.000 ceps de varietats locals com la garnatxa negra i la carinyena i d’altres importades com el syrah, el cabernet sauvignon i el merlot, totes elles cuidades sota la normativa de l’agricultura ecològica. Els marges de pedra seca centenaris que es troben per la finca són clars indicis de l’esforç per aprofitar la dura però generosa terra del Priorat.

El celler està ubicat al Mas de les Moreres, que forma part d’un conjunt arquitectònic documentat del segle XVII, però es tenen evidències que encara és més antic. Avui, després d’haver tingut molts usos -durant el segle XIX va ser un hostal- el Mas torna a recuperar els seus orígens amb el Celler de l’Era, com a celler integrat a la seva antiga estructura.
El Mas dóna fe d’aquest llegat: la cambra contigua a la que avui s’ha adaptat com a Sala de Tast, va ser, en el seu dia, un cup per a la fermentació del vi.

Mas de les Moreres (s/n)
626744241
jtorres@cellerdelera.com
https://www.cellerdelera.com