El Festival Most arriba al Priorat amb més projeccions i amb presència a més municipis

La cita tindrà lloc del 28 de novembre al 2 de desembre.

El Most, el Festival internacional  de Cinema del Vi el Cava, torna un any més al Priorat. Serà del 28 de novembre al 2 de desembre quan el festival aterrarà a la comarca, després de passar dues setmanes al Penedès. És la tercera edició que el festival programa sessions al Priorat i enguany s’hi sumen més projeccions i més municipis (Falset, Cornudella, Marçà, Capçanes, Bellmunt, Escaladei, El Masroig i la Vilella Baixa), la qual cosa demostra que el Most està cada vegada més integrat a la comarca.

Les activitats al Priorat començaran el dia 29 de novembre a Cornudella de Montsant, amb projeccions per als estudiants, que l’endemà, tindran lloc a Falset, en sessions de matí. A la tarda del dijous dia 29, Cornudella acollirà la projecció de El Origen,  mentre que el dia 30 a Marçà s’hi passarà “Château Pékin”, un film que explora com el vi es converteix en un mitjà cabdal per entendre els vincles cada cop més estrets entre dues cultures tan diferents com la xinesa i la francesa. El divendres 30 al vespre també hi ha previstos diversos passis a la Vilella Baixa.

En el cas de Falset, l’acte central serà la projecció de “40 hectàrees,  la terra i el pagès”, el dissabte 2 de desembre al teatre l’Artesana de Falset. Aquest film de Pep Puig explica la visió d’una desena de pagesos, que reflexionen sobre el seu treball quotidià i la seva manera de relacionar-se amb la terra. L’acte també comptarà amb un col·loqui amb persones del Priorat relacionades amb el món de la vinya per aprofundir en les diverses visions al voltant de la pagesia.

Un dels escenaris més espectaculars on se celebrarà l’edició d’enguany del Most, sens dubte, és la Cartoixa d’Escaladei, ideal per a la projecció de la “Revolución Líquida” de la directora Clara Isamat, guanyadora del festival d’enguany. El film és un reflex de la sommelieria actual, propera al productor, humil i generosa amb el client i compta amb la participació de prestigiosos professionals.

Així mateix, el Most també ha programat projeccions a Bellmunt, on es passarà la pel·lícula “Grand Cru” en el marc del tast de Santa Bàrbara. A Capçanes, que s’estrena com a seu del festival, s’hi projectarà “Les Vies du Vin” mentre que al Masroig s’hi passarà “Amore d’inverno” en col·laboració amb el Festival Terrer, el festival cultural de tardor del Priorat, i el Centre Quim Soler.

D’altra banda, “Vinícola del Priorat: Vins de Grans Persones”, reconegut com a Millor Treball Promocional, es podrà veure en una de les sessions que el Festival Most ha programat l’últim cap de setmana d’aquest mes. Concretament serà el proper 30 de novembre a les 20h al Teatre de l’Envelat de la Vilella Baixa. En la mateixa sessió també s’hi podran veure el documental “Las podas olvidadas” de Irene Guede i “Minéral”, de Marc Picavez, Gran Premi del Jurat en aquest Most 2018.

El festival compta amb el suport de l’INCAVI, la Diputació de Tarragona, la DO Montsant i l’Ajuntament de Falset, i amb la col·laboració de les següents entitats de la comarca: Priorat Enoturtisme, Cooperativa Falset-Marçà, Celler de Capçanes, Vinícola del Priorat, Centre Quim Soler, Festival Terrer, Associació de Cellers de la Conca del riu Siurana, l’Agència Catalana del Patrimoni i els ajuntaments de Bellmunt i Cornudella de Montsant.

Podeu consultar tot el programa a:

http://www.mostfestival.cat

@mostfestival