L’agitada rutina del dia a dia no ens permet gaudir del nostre temps lliure com a nosaltres ens agradaria. És per això que les vacances o els caps de setmana es converteixen en una oportunitat única per dur a terme les activitats que més ens agraden. I si és en família, encara millor! De fet, a la comarca hi ha una gran diversitat d’activitats per fer amb els més petits, aconseguint no només que es diverteixin sinó també que aprenguin en la millor companyia. Mai havia estat tan fàcil vèncer l’avorriment! 

Sense cap dubte, una de les activitats més divertides per als petits de la casa és la visita al Museu de Bellmunt de Priorat, que pots trobar ben a prop de Falset. El complex miner-metal·lúrgic va ser el més important de Catalunya pel que fa a l’extracció de plom. Durant la visita, un guia us portarà a conèixer la primera galeria del segle XIX i veureu també rèpliques de miners treballant.  

Si ens desplacem ara a Porrera, concretament al Parc Vies Altes, els més aventurers podran descarregar adrenalina penjant-se de cordes i fent equilibris per passarel·les suspeses. El Parc compta amb diversos nivells per tal d’adaptar-se a totes les edats. Per tant, tots els nens faran el circuit d’iniciació per després escollir entre el circuit blanc (dificultat baixa), el circuit blau (dificultat mitjana) i el circuit vermell (dificultat alta).

Ara que ja tenim la primavera pràcticament aquí, i amb ella arribarà el bon temps, el que vindrà de gust és fer activitats aquàtiques. Entre Capçanes i els Guiamets, es pot practicar el caiac o passejar en patí de pedals per l’embassament dels Guiamets. També es pot fer una excursió en caiac o canoa al Pantà de Siurana. Els caiacs són individuals o dobles, i les canoes són per a 2-3 adults o 2 adults i 1-2 nens. 

Si passem ara a un tipus d’activitat més cultural, no podem deixar de visitar un dels poblats prehistòrics que millor es conserven a Catalunya: el Poblat Prehistòric del Puig Roig, datat dels segles IX i VII aC. Durant la visita no només podem conèixer la història de la comarca, sinó també entendre com vivien els seus habitants fa tres mil anys gràcies als panells explicatius que podem trobar durant tot el recorregut. 

Tot i que la llista d’activitats és molt àmplia, acabem aquesta primera selecció amb la gran xarxa de camins i excursions que es poden fer al Priorat i que permeten descobrir un paisatge excepcional. Com vam veure fa algunes setmanes, es poden realitzar les Rutes de l’Oli i del Vi, que també són idònies per fer amb els més petits, o recórrer els camins que podem trobar al llarg de tota la comarca, alguns d’ells de baixa intensitat i/o de curta durada per fer amb nens molt menuts!