Brindem per la collita!
Brindem per lo raïm,
que enmig de nostres penes
alegra l’esperit!

Bòdria i Roig, Josep (1842-1912)

ENOTURISME

VIU LA VEREMA AMB ELS 5 SENTITS

Dins d’una masia cartoixana del S.XV viurem tot el procés actual de la elaboració del vi com en cap altre estació de l’any. Podrem OBSERVAR com arriba el raïm al celler i es selecciona, ESCOLTAR com fermenta dins la tina mentre ajudem a fer maceracions TOCANT amb les mans, OLORAR l’agradable dolçor de fruita, i TASTAR les diferents varietats de raïm, most i vins.

Les dates són del 4 de setembre al 30 d’octubre entre les 11h i les 16h, sempre sota reserva prèvia al 650 196 146 o a info@costersdelpriorat.com

90 minuts – Mínim 1 pax/20 màxim

15€ – visita i tast de 3 vins (1 blanc, 2 negres)

25€ – visita + tast de 3 vins maridat amb formatges

 

XXIII FESTA DE LA VEREMA A L’ANTIGA DE POBOLEDA

9 de setembre, Poboleda

La festa comença amb el repic de campanes i anant a veremar a l’antiga. En acabar la verema, es fa un esmorzar popular.

Tot seguit, a la carretera es fa la piada del raïm, que consisteix en trepitjar el raïm amb els peu nus en un cossiol per tal d’extreure’n most.

Després s’inicia la degustació de vins DOQ Priorat a les entrades de les cases pairals del carrer Major. Al mateix temps, a la Raval hi ha una fira de productes artesans.

A la tarda, actuació castellera i per acabar ball de fi de festa al casal “La Closa” i DJ al passeig de la carretera!

http://www.poboleda.cat/noticies/programa-dactes-de-la-xxiii-festa-del-vi-i-la-verema-lantiga-9-de-setembre-de-2023


 

ENOASTRONOMIA: VI I ESTRELLES

Gaudeix d’una nit màgica d’enostronomia de la mà del Celler Masroig i l’Associació Bocafoscant. Aquesta activitat combina l’observació astronòmica amb un tast de vins i busca les diferents connexions que hi ha entre la vinya i el cosmos.

Descobreix els diferents tipus d’estrelles, constel·lacions i observa amb telescopi planetes del sistema solar, també podràs veure altres objectes de l’espai profund com nebuloses, cúmuls globulars i altres galàxies.
Parlarem dels diferents astres que influeixen la vinya, també coneixerem l’estel veremador i històries d’astronomia popular amb referència al vi i la vinya, parlarem dels colors de les estrelles i els colors dels vins i de Dionís déu del vi i la vegetació. Tot això, mentre degustes tres vins de Les Sorts acompanyats d’un piscolabis de productes locals i de proximitat.

1 de setembre – 20.30h.

El preu de l’activitat és de 26€. Reserva prèvia amb antelació. Places limitades. L’activitat té una durada aproximada d’uns 90 minuts.

 


 

EXPOSICIONS

Exposició – Arqueologia a Montsant.

Mostra que explica tant la història de les investigacions prehistòriques a Montsant així com també les troballes més rellevants i que situen el territori al voltant del riu de Montsant com un lloc imprescindible i únic per a la comprensió del procés de neolització. Protagonitzen l’exposició els dos jaciments arqueològics situats a l’interior del Parc Natural de Montsant que actualment estan en actiu: l’Hort de la Boquera (Margalef) i les Coves del Fem (Ulldemolins). A l’exposició hi podreu trobar també reproduccions arqueològiques, un quadern divulgatiu que dona complementa la informació exposada i dues il·lustracions que recreen la vida quotidiana en aquests dos jaciments.

Del 2 a l’11 de setembre
Dissabtes de 9 a 14:30 h i de 16 a 18 h / Diumenges i festius de 9 a 15 h
Local social de Margalef

 

Els més petits de Montsant
Fotografies d’Imma Amill Franch
Exposició de macrofotografies d’insectes i altres invertebrats que l’autora, Imma Amill, filla de Margalef i aficionada a la fotografia però amb expertesa ha captat pels indrets de Montsant.

Del 19 d’agost al 29 de setembre

De dilluns a dijous: de 9 a 14 h. Divendres: de 9 a 18 h. Dissabte: 9 a 14.30 h – 15.30 a 17.30 h. Diumenges i festius: 9 a 15 h.

Seu del Parc Natural de Montsant. La Morera de Montsant.

 

 

 

Exposició “Falset bombardejat. 85 anys”

Exposició “Falset bombardejat”, que estarà al Museu de Falset del 29 de juliol fins l’11 de setembre de 2023.

Dl, dj, dv, ds: 10 – 14 h i 17 – 20 h i dg: 10 – 15 h

FIRES I FESTES

Festes d’Agost i Festa Major d’Ulldemolins
Del 3 al 15 d’agost


 

MÚSICA

Festival Terrer: Eva Fernández
Dissabte 2 de setembre a les 20.00 h
La Font Vella
El Lloar

Entrades 22€
Tast de vins del celler LA VINÍCOLA DEL PRIORAT

Festival Terrer: Maite Martín
Dissabte 9 de setembre a les 19.30 h
Camp d’Esports
Torroja del Priorat