No saps què fer el cap de setmana del 30 d’abril? Voldries viure un cap de setmana enoturístic al Priorat però les restriccions actuals no et permeten desplaçar-te? Et portem una proposta que no voldràs deixar escapar! Per segon any consecutiu, la Fira del Vi de Falset se celebra en format digital, així que ja se sap… si tu no pots apropar-te a la fira, ella s’apropa a tu!

Comencem pel principi. La Fira del Vi de Falset se celebra normalment el primer cap de setmana de maig. L’acte central és la mostra de vins de les dues DO de la comarca (DOQ Priorat i DO Montsant) que se celebra a Falset i que durant aquell cap de setmana bull d’activitats paral·leles i de tastos que, paulatinament, s’han anat estenent arreu dels pobles de la comarca.

FIRA DEL VI DE FALSET

La fira sempre és una bona oportunitat per descobrir nous vins i cellers, en una comarca que avui dia supera els 150 cellers en producció, si se sumen les dues DO. Però… l’any 2020, en ple confinament domiciliari, va haver-se de celebrar en format digital. Enguany, tot i que la situació ha millorat, l’Ajuntament de Falset, amb la col·laboració de la DO Montsant i la DOQ Priorat, han decidit mantenir la fira en format digital.

Així que… quin serà el funcionament? La Fira del Vi de Falset tindrà lloc el cap de setmana del 30 d’abril i 1 i 2 de maig, i se celebrarà presencial i digital. Per una banda, tota la comarca del Priorat es convertirà en un recinte firal, així que els cellers que ho desitgin podran oferir degustacions a aquelles persones que hagin reservat la seva plaça prèviament a través del web de la fira, i sempre tenint en compte l’aforament.

Per a aquelles persones de fora de la comarca, la fira es podrà seguir a través de les plataformes virtuals de la Fira del Vi; Instagram, Twitter i Facebook (@firadelvifalset), a més de poder-se veure per televisió (TDT) a través del canal de teleservei de l’Ajuntament de Falset. L’objectiu d’aquesta iniciativa és mantenir viu l’esperit del certamen i oferir al sector vitivinícola de la comarca del Priorat una plataforma de suport en un moment que segueix sent molt complicat.

PROGRAMA DE LA FIRA

Entrem més en detall: La 2a Fira del Vi de Falset online començarà divendres 30 d’abril a les 19h amb el Tast de Blancs, un clàssic de la fira organitzat any rere any per Aguiló Vinateria i Vins i Olis del Priorat, que permet conèixer els vins blancs elaborats per les dues DO.

El dissabte 1 de maig a les 12h es farà la inauguració virtual. A continuació, a les 13h, es durà a terme un tast de la DO Montsant que permetrà conèixer les garnatxes i carinyenes de la DO. Passat el vespre, a les 21h, es podrà seguir el “Combat de Vins Montsant”, un tast poc convencional proposat per aquesta mateixa DO.

Pel que fa al diumenge 2 de maig, el programa s’iniciarà a les 12h amb l’acte online “Els noms de la terra”, proposat per la DOQ Priorat i que permetrà conèixer les noves incorporacions. Posteriorment, a les 13h, s’ha programat una xerrada titulada “Com s’ha de tastar un vi escumós?”, a càrrec de Jordi Melendo, autor de la Guia Melendo del Champagne. A les 18h s’emetrà l’espectacle “Priorat 20.2”, on el DJ Pere Barceló posarà música a una vintena de propostes de creadors audiovisuals de la comarca.