Ara que per fi podem sortir més enllà dels límits de les nostres comarques és probable que, a poc a poc i amb la màxima responsabilitat i precaució, anem tornant a la vida d’abans. El que està clar és que viure una experiència enoturística de principi a fi és una activitat que molts estàvem desitjant tornar a realitzar: visitar cellers, fer tastos, passejar entre vinyes… Per posar fil a l’agulla, avui us portem una selecció de cellers del Priorat per endinsar-se en el món del vi. Ara bé, és només una primera part! Preparat/da?

Comencem amb Mervm Priorati, situat a Porrera, en què els seus orígens s’enfonsen en el temps i la història del Priorat. Les seves portes s’obren a tots aquells visitants que volen gaudir descobrint tot el recorregut que, lentament i pausadament, fan els seus vins: des de la vinya, fins al celler i després durant el tast.

MERVUM PRIORATI

Burgos Porta està ubicat a Poboleda. És un celler familiar de tradició vinícola que es remunta a principis del segle XIX. Els ceps, plantats sobre sòls de llicorella a uns 300 i 500 metres d’altitud, tenen gairebé cinquanta anys i ocupen una extensió total de 15ha conreades en terrasses i en coster. L’elaboració dels seus vins es realitza sota el control del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica. Són vins d’elaboració artesanal on s’han aplicat les noves tecnologies per obtenir un producte d’alta qualitat.

BURGOS PORTA

Parlem ara del celler Clos Figueras. L’any 1997, Charlotte i Cristopher Cannan van comprar Clos Figueras, una finca de 18 hectàrees al nord de Gratallops, al bell mig de la DOQ Priorat.  A més de celler, podràs gaudir també de la bona gastronomia al restaurant Les Figueres, situat al mateix edifici. Per completar l’experiència, que et sembla allotjar-te al seu Bed&Breakfast?

CLOS FIGUERAS

El Celler Devinssi és un petit celler artesanal a Gratallops fundat l’any 2000. Elaboren vins sota la DOQ Priorat i aposten principalment per la qualitat dels seus productes. Si busques un celler en el qual sentir-te especial, aquí ho aconseguiràs perquè ofereixen visites enoturítiques personalitzades: des de l’explicació del celler finalitzant amb un tast o bé una experiència enogastronòmica més àmplia: sortides a les vinyes, dinars als restaurants de proximitat, visites conjuntes amb altres productors, etc.

CELLER DEVINSSI

A la selecció d’avui us volem parlar també del celler Cal Pla, situat al nucli urbà de Porrera. Va ser fundat el 1814, moment en què el Priorat va viure una gran transformació vitivinícola. Fins a set generacions dedicades al treball de les vinyes i l’elaboració de vins que han deixat un extraordinari celler antic i vinyes de fins a cent anys.

CAL PLA

Per últim, Perinet. Al segle XVIII, la família francesa Perinet es va establir a les terres, on actualment es desenvolupa el projecte vitivinícola, el qual dona el seu nom. Perinet va iniciar la seva activitat l’any 1998, tot i que es va reinventar el 2014 de la mà dels nous propietaris. Les finques de Perinet compten amb més de 30 hectàrees. Aquest edifici, de disseny modern i grans dimensions, situat a la regió vitivinícola de Poboleda, és considerat un referent de la zona.

PERINET