Fa una setmana us portàvem una petita selecció de cellers del Priorat per endinsar-se en el món del vi. Com que són molts els cellers que es poden visitar i que permeten gaudir d’un tast de vins, volíem portar-vos una segona tria per tal que gaudiu al màxim d’una experiència vitivinícola completa. Comencem!

El primer celler del que volem parlar-vos és Celler Joan Ametller, fundat l’any 2003. Compta amb dues finques pròpies: una a la propietat Mas del Mustardo, on hi ha el celler i les vinyes joves, i l’altra a Porrera, on es troben les vinyes més velles plantades en coster de forta pendent. El celler se situa en un entorn singular i de gran bellesa a l’abric de la Serra de Montsant, sens dubte un lloc ideal per delectar-se, allunyat de sorolls i presses, en la terra i el vi, gaudint d’un balcó incomparable sobre el Priorat i les seves vinyes.

JOAN AMETLLER

No podem marxar del Priorat sense descobrir el celler La Conreria d’Scala Dei. L’any 1997 es va començar a escriure la història d’aquest celler, gràcies a l’esforç i la visió d’un grup de gent fortament lligada al Priorat que compartien un mateix somni i que es va materialitzar amb les primeres vinyes  a Escaladei. El nom del celler porta en si mateix una història i un llegat. Els seus vins són singulars i moderns, amb gran prestigi internacional.

LA CONRERIA D’SCALA DEI

Coneixeu Priorat B&D LAB? Després de la seva adquisició l’any 1998, va obrir les seves portes a finals de 2019 transformat en una micro-destil·leria i celler per elaborar noves begudes i destil·lats. Compta amb elements essencials d’elaboració, tots ells originals i fets a mida, per recuperar velles receptes i adaptar-les als nous moments de consum. El seu producte estrella és el vermut Dos Déus que va sortir al mercat al 2012 i des de llavors ha aconseguit una gran varietat de premis i reconeixements.

PRIORAT B&D LAB

Si el que volem és conèixer un dels cellers més històrics de la comarca, la nostra visita imprescindible serà al Celler Masroig, fundat l’any 1917. Des d’aleshores, han estat elaborant vins sense interrupció, apostant en aquests darrers anys per la innovació i diversificació dels seus productes. El Celler Masroig és l’ànima del poble, una vila de gent pagesa i senzilla que s’esforça constantment perquè el fruit del seu treball sigui reconegut arreu del món. Tota visita al celler acaba amb un tast de vins per endinsar-se encara més en el món vinícola de la comarca.

CELLER MASROIG

Aquesta segona selecció finalitza amb el Celler Dosterras, fundat l’any 2013 i situat a Marçà. És, per tant, un projecte jove i innovador, però amb fortes arrels a la tradició de respectar els sòls i vinyes per poder obtenir el millor fruit possible. Dosterras és el reflex de la varietat de sòls i climes que enriqueixen la DO Montsant. Vinifiquen cada varietat de diferent finca per separat, així poden entendre el potencial de cada varietat en diferents sòls, microclimes, conduccions i influències de cada parcel·la.

CELLER DOSTERRAS