L’objectiu del conveni és promoure l’ús del català, el programa de voluntariat per la llengua i la qualitat lingüística de les comunicacions de l’entitat.

La presidenta de Priorat Enoturisme, Isabel Vilà, i el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, en representació del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), representat per la senyora M. Dolors Sardà Lozano, van signar ahir a la seu del Consorci al Consell Comarcal del Priorat el conveni de col·laboració entre ambdues entitats amb l’objectiu de promoure el programa de voluntariat per la llengua i la qualitat lingüística de les comunicacions de l’entitat.

Des de sempre, Priorat Enoturisme ha col·laborat en l’empara i foment de l’ús del català entre els seus membres, així com entre la ciutadania, tant en les comunicacions internes com en les campanyes de difusió del turisme de la comarca a tot arreu on hi treballa.

Per seguir amb la voluntat d’aquest objectiu i donar continuïtat a les iniciatives tirades endavant pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) a la comarca del Priorat, ambdues entitats es comprometen, d’ara en endavant, a col·laborar plegades en els seus objectius lingüístics.

Amb aquest conveni, Priorat Enoturisme es compromet a promoure l’adhesió dels seus establiments al programa “Voluntariat per la llengua”, que facilita la formació de parelles lingüístiques per practicar el català, com a establiments col·laboradors. També a organitzar pràctiques lingüístiques en els establiments associats amb alumnes del CNL i participants en el Voluntariat per la llengua i fer-ne difusió a les xarxes socials i als webs.

D’altra banda, es compromet a difondre entre els associats l’oferta dels altres serveis que li faci arribar el Servei Comarcal de Català del Priorat: cursos i sessions de formació i el servei revisió i traducció de textos i d’assessorament lingüístic.

Pel que fa al Servei Comarcal de Català del Priorat, es posa a disposició de l’Associació i de les empreses associades el servei de revisió i traducció de textos i d’assessorament lingüístic així com l’Optimot i la resta d’eines lingüístiques a Internet, incloent sessions  de formació adreçada a les empreses.

En aquest sentit, Priorat Enoturisme sempre ha col·laborat en l’ús i difusió del català com a llengua vehicular de la seva tasca de promoció. De fet, aquest valor s’ha vist reconegut en diverses ocasions amb premis i mencions al correcte ús del català en les seves comunicacions i campanyes, com ara el “Premi Alimara CAT” per fomentar la promoció turística en català o el guardó a la Qualitat Lingüística en el món empresarial, lliurat per PIMEC.