El mes de maig va avançant i les temperatures van pujant! Sens dubte, ara venen més de gust les trobades amb la família, els primers dies de prendre el sol… I per què no? També ens ve de gust gaudir d’un dinar amb un vi ben fresc. Pren nota perquè avui et donem alguns consells per aprofitar al màxim aquest moment!

 

Escull el vi adequat per maridar amb plats lleugers

Cremes, embotits, peixos a la planxa, amanides… Durant la primavera, i sobretot a l’estiu, acostumem a dinar plats més lleugers, que incloguin ingredients en fred. De la mateixa manera, tenim més predisposició a consumir vins frescos. Et recomanem apostar per maridatges de receptes senzilles, que venen tant de gust aquests dies, amb vins blancs o rosats que maridaran perfectament amb aquests tipus de plats. En cas de consumir vi negre, és molt important servir-lo a la temperatura adequada.

 

Tenir en compte la temperatura del vi

Si, com dèiem, és molt important servir el vi mantenint una temperatura correcta. En el cas del vi blanc, rosat o l’escumós, recorda que s’haurien de conservar a baixes temperatures, així que durant el seu consum recomanem tenir a mà una glaçonera amb gel per mantenir una correcta temperatura del vi.

 

Tria un vi amb certa acidesa

L’acidesa del vi et donarà una sensació refrescant, així que un dels aspectes a tenir en compte a l’hora de triar un vi és el grau d’acidesa. De fet, el seu gust fresc juntament amb l’acidesa i el record en boca a fruita vermella és precisament el que demana el cos quan fa calor.

 

Tenir en compte el volum alcohòlic

En dies càlids hem de triar vins que no siguin gaire alcohòlics per no afavorir la deshidratació, tot i que també és recomanable prendre dos gots d’aigua per cada copa de vi per evitar-ho.