Arriba el moment de comprar el vi. Tant se val si és per fer una trobada amb els amics o la família o si simplement vols relaxar-te prenent una copa a l’arribar a casa. El cas és que no saps ben bé quina és la millor opció per comprar-lo: vinateries, supermercats, grans establiments… Per on començar a buscar? T’ajudem! Tant si ets un caça-novetats com si necessites manual d’instruccions, et recomanem apostar per l’opinió experta que trobaràs a una vinateria. Vols saber on i per què?  

En primer lloc, l’experiència de compra serà molt positiva perquè tindràs assessorament especialitzat, normalment dut a terme per sommeliers o personal molt implicat en el món del vi. Arribaràs allà sense tenir clar què comprar i tornaràs a casa no només amb un vi sinó amb la història que hi ha dins de l’ampolla i, a més, amb diverses alternatives que quedaran al tinter.  

Les vinateries són un gran aparador on trobar diversitat de productes i tipus de vins:  blancs, rosats, negres, dolços, etc. Dones molta importància a l’anyada? Cap problema! Les vinateries són a vegades reliquiaris de gran varietat d’anyades, així que si t’interessen els tastos verticals podràs comprar les diferents anyades d’un mateix vi per descobrir els seus matisos. 

Les vinateries són més que una botiga: són una experiència enoturística singular on l’eix central és la divulgació del vi basada en els sentits. Però… per quina apostar? Són moltes les que pots trobar al territori català, però si ets al Priorat o tens intenció de visitar la zona tan aviat com es pugui, hi ha dues vinateries que has de conèixer tant sí com no. 

Aguiló Vinateria

Aguiló Vinateria és una enoteca especialitzada en la venda de vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant i d’olis verge extra de la comarca del Priorat. A la seva botiga, situada a Falset, ofereixen una amplíssima i representativa selecció de productes del Priorat, escollits gràcies al profund coneixement de la comarca, adquirit pel contacte diari amb cellers i molins d’oli.

Acullen periòdicament tastos dirigits per enòlegs i elaboradors amb l’objectiu de donar a conèixer l’origen de l’excel·lència dels vins i olis produïts a la comarca del Priorat. També ofereixen, de manera permanent, la degustació gratuïta de vins i olis en horari comercial.

Vins i Olis del Priorat.

La segona vinateria del Priorat que hauries de visitar és Vins i Olis del Priorat, situada també a Falset. Des del 2006 ofereixen la millor selecció de vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant i olis verge extra de la DOP Siurana. Compten amb una àmplia mostra de formatges artesans i altres productes de proximitat.

Periòdicament, organitzen tastos i maridatges a la botiga per acostar als clients els millors productes, fent-los partícips dels secrets que converteixen els productes del Priorat en una referència arreu del món. Apunta’t i de ben segur que voldràs repetir. També ofereixen, de manera permanent, la degustació gratuïta de vins i olis en horari comercial. A què esperes?