Des d’una excursió  guiada i combinada amb un tast de vi, cervesa o mel a una sortida nocturna, astronòmica o teatralitzada. Activitats d’un dia o unes vacances. El Brogit Guiatges, amb el senderisme i l’ecoturisme com a referent, ofereixen un ventall de possibilitats per viure experiències en ple contacte amb la natura i respectuoses amb l’entorn. La Meritxell i el Sergi van tirar endavant el seu projecte com a empresa de senderisme i ecoturisme l’any 2006 i el 2013 van ampliar la seva oferta constituint-se com una agència de viatges.

La descoberta del territori a través dels seus camins, les històries, les llegendes, la flora i la fauna. Una manera d’entendre i cultivar el turisme. «En els darrers anys hi hagut un augment de la demanda de l’ecoturisme, la gent comença a estar més conscienciada, però en aquest aspecte encara estem molt lluny d’altres països com poden ser els britànics, hi hem de treballar molt» explica la Meritxell.

El Brogit Guiatges ofereix sortides i activitats per un dia, un cap de setmana, una setmana o unes vacances més llargues i tenen un públic tant nacional com internacional. «Ens arriben persones d’arreu del món: anglesos, alemanys, nòrdics, suecs, americans… de tot arreu. L’enoturisme i el senderisme tenen molta demanda» afegeix la Meritxell. El que més els agrada és el contacte amb els seus clients: «la gent que ens arriba és fantàstica, a més vénen motivats per conèixer el territori».

«Fomentar un turisme respectuós amb l’entorn, el paisatge i la tradició». Aquesta és el model turístic amb el qual treballa El Brogit Guiatges. En col·laboració amb el Parc Natural de Montsant, l’any 2015, es va dur a terme el projecte «Fem Parc», del qual n’ha derivat un conjunt de propostes de descoberta del territori per fomentar l’ecoturisme i vetllar per la conservació del Parc Natural de Montsant. Unes propostes lligades a l’espai natural, tenint en compte els aspectes característics, com són l’espiritualitat, la gastronomia, amb els productes elaborats a la zona, i la fauna.

«El Priorat és un destí ideal per a la gent que vulgui descobrir el territori a peu, per camins, assaborir la gastronomia local… es poden veure fins a tres tipus de paisatges molt diferents i això costa molt de trobar. És tenir una sensació real de viatjar» explica la Meritxell. El paisatge del Priorat és un dels atractius de la comarca: «Si comences per la part sud, tens la Serra de Llaberia i un terreny més pla, però cap a la part central, hi ha tota la part de turons de llicorella plens de vinya amb pendents que semblen impossibles i més cap al nord, et trobes amb el Montsant majestuós i Siurana, que és com la porta d’entrada a les muntanyes de Prades».

El Brogit Guiatges ofereix propostes turístiques al Priorat, però la seva oferta també engloba altres indrets del sud de Catalunya. «Al sud estem totalment abandonats, no ens coneixem prou bé nosaltres i no ens coneixen els de fora i això és un entrebanc important. Tradicionalment, s’ha esmerçat més esforços en la promoció de la costa, on s’hi concentra un major nombre de turistes i , tot i que en els últims anys, s’ha començat a apostar més intensament pel turisme d’interior del sud de Catalunya, encara anem molt per darrere d’altres punts, com pot ser el nord de Catalunya. Anem amb un decalatge que ens costarà salvar, però és qüestió de treballar-hi fort perquè tenim un espai petit però amb una altíssima concentració i diversitat de paisatge» conclou la Meritxell. Posar en valor les particularitats del territori amb la voluntat de conservar-lo i respectar-lo, una tasca amb la qual també es treballa des de El Brogit Guiatges.