Calma, silenci, tranquil·litat i un tracte familiar. La Judit i el Ramon van arribar al Mas del Salín buscant un projecte de vida diferent i el van trobar en un indret envoltat de natura i amb unes vistes privilegiades que van convertir amb la seva llar. Des de l’abril del 2010 que la comparteixen amb els seus hostes, oferint-los un tracte proper per fer-los sentir com a casa. El seu projecte va donat de la mà de l’ecologia i el respecte per l’entorn. Les olors, el silenci i el paisatge formen part de l’experiència d’allotjar-se a Mas del Salín.

L’any 2006, quan van trobar el mas, «estava molt enrunat, però de seguida vam veure que aquest era el lloc que buscàvem per fer un canvi de vida i engegar el nostre projecte» explica la Judit. Passar de viure d’una ciutat com Reus a estar en ple contacte amb la natura, aquest va ser el primer pas. «La idea era tirar endavant el projecte com un allotjament rural, al mateix temps que seria la nostra llar, oferint el servei d’allotjament, esmorzars i sopars».

Des del Mas del Salín les vistes són privilegiades, fent una mirada panoràmica es pot veure el Pantà de Siurana, la Serra del Montsant, el poble de Siurana i les muntanyes de Prades. «És un lloc que té moltes possibilitats per fer moltes activitats a prop: en terreny enoturístic, cultural, esportiu… Des de visitar un celler o un molí d’oli, a fer una sortida a la Cartoixa d’Scala Dei, fer caiac al pantà de Siurana o escalar les roques de Siurana, reconegudes mundialment pels escaladors» expliquen el Ramon i la Judit.

El silenci que s’hi respira va ser un altre element captivador. «Ens va impressionar la pau immensa que hi ha, la tranquil·litat». A més, per uns amants de la muntanya, com la Judit i el Ramon, el fet de trobar-se enmig de la natura era imprescindible. «Les possibilitats de senderisme que tenim al voltant són molt diverses i és un bon lloc pels aficionats a la natura, a l’excursionisme i a la muntanya en general» afegeix la Judit.

El Mas del Salín també es va reconstruir tenint en compte l’entorn. «No volíem fer cap tipus d’impacte ambiental i per això vam reconstruir el mas, seguint uns criteris ecològics des del punt de vista del material, l’orientació, etc. L’aïllament de les parets i el sostre és de suro, la pintura és ecològica i funcionem amb energies renovables. Vam començar amb plaques solars, i actualment, combinem les plaques amb un molí de vent» expliquen el Ramon i la Judit.

Els amants del senderisme són el perfil turístic principal. «Sobretot ens ve gent que volen desconnectar, que necessiten descansar i estar en contacte amb la natura». La procedència del turisme als inicis era principalment català, però actualment tenen hostes procedents de diferents països d’arreu del món: Suècia, Suïssa, Noruega, França, Alemanya, Estats Units, entre d’altres. «Ens agrada rebre la gent com si fossin a casa seva, oferir-los un tracte que se sentin còmodes, acollits. El que més ens agrada és l’intercanvi que es produeix, la tertúlia» expliquen els propietaris. «A més, pels qui no ho coneixen, també ens agrada ensenyar els nostres costums: el setrill, el porró, sorprendre’ls amb el menjar tradicional casolà. Els oferim cuina tradicional catalana: des d’una escudella o una truita amb suc a un pa amb tomàquet o una escarola amb romesco» expliquen el Ramon i la Judit.

El Mas del Salín compta amb set habitacions (sis dobles i una triple) i s’hi arriba des de la carretera d’Arbolí, agafant una desviació, direcció a l’Ermita de Sant Pau, per una pista que surt a mà esquerra. Es troba situat just a sobre El Falcó, una zona d’escalada molt preuada pels escaladors. El fet que es trobi a 850 metres d’altitud i enmig del bosc, explica les vistes espectaculars que l’envolten. Passejar sota la llum de la lluna, fer una copa de vi contemplant la posta de sol o escoltar el silenci, són alguns dels privilegis que s’hi amaguen.