El cicle de la vinya avança i estem ara en un dels moments més esperats de l’any per a viticultors i viticultores: la verema. Per fi s’està collint el raïm, després de tot un any d’esforç i dedicació per garantir que la collita sigui la millor i que, per tant, la qualitat del vi sigui excel·lent! T’expliquem com està anant la campanya de verema d’enguany al Priorat i de ben segur que voldràs apropar-t’hi!

Les dues DO de la comarca (DOQ Priorat i DO Montsant) parlen d’una campanya de verema molt positiva i il·lusionant, sobretot tenint en compte que els dos anys anteriors el raïm s’havia vist afectat pel míldiu i les onades de calor. El 2021 està sent un any tranquil climatològicament parlant. És més, fins i tot les nevades del passat hivern han estat, en paraules de la presidenta de la DO Montsant, Pilar Just, “com un regal caigut del cel”.

Les varietats que s’esperen amb una qualitat excel·lent són la garnatxa i la carinyena, varietats autòctones de la comarca. La verema es va iniciar fa algunes setmanes amb les varietats blanques, i es preveu començar ben aviat a veremar ja la resta de varietats. Per altra banda, s’espera que la campanya s’allargui fins a finals d’octubre.

En definitiva, s’espera una campanya molt bona, tot i que haurem d’esperar a completar tota la verema per assegurar que el raïm manté aquesta qualitat. Si vols apropar-te a peu de vinya i viure la verema de ben a prop, pots consultar amb els diferents cellers socis de Priorat Enoturisme quins d’ells t’ofereixen activitats relacionades!

Els cellers també t’ofereixen múltiples propostes combinades, com tastos de vins i visites a les seves instal·lacions, que et permetran descobrir tots els racons que s’hi amaguen! Si apostes per fer qualsevol d’aquestes experiències enoturístiques durant aquestes setmanes, et meravellaràs per la bellesa del paisatge i dels colors, ja que el Priorat llueix ara amb una llum molt especial i amb el seu màxim esplendor.

Viu la verema al Priorat!