Encara no tens plans per a aquest cap de setmana? El 10 de setembre vine a gaudir de la XXII edició de la Festa del Vi i la Verema a l’antiga, a Poboleda, celebració que va néixer amb la voluntat de ser una festa popular i amb els anys s’ha anat convertint en tot un referent a la comarca.

Poboleda celebra aquesta festa que posa en valor la verema tal i com es feia antigament, en un dia que commemora la tradició vinícola de la població recreant la verema a l’antiga. Els actes tradicionals són l’eix de la festa, que comença a les 7h del matí i s’allarga fins ben entrada la matinada.

La jornada estarà plena d’actes i activitats per a totes les edats, on el vi i la tradició vitivinícola en són protagonistes. Els carrers engalanats, l’anada a veremar a l’antiga, l’esmorzar, la piada, el tast de vins, la música en directe, el mercat d’artesania i els castells hi seran presents durant tot el dia.

Així doncs, la festa comença amb el repic de campanes i anant a veremar a l’antiga. En acabar la verema, es fa un esmorzar popular. Tot seguit, a la carretera, es fa la piada del raïm, que consisteix en trepitjar el raïm amb els peu nus en un cossiol per tal d’extreure’n most.

Després s’inicia la degustació de vins DOQ Priorat a les entrades de les cases pairals del carrer Major. Entre els socis de Priorat Enoturisme que hi participen trobareu al Celler Burgos Porta, Celler Pasanau, Costers del Priorat, Crivillé & Valls, Perinet, Vinícola del Priorat i Mas d’en Gil.

Al mateix temps, a la Raval hi ha una fira de productes artesans. A la tarda, es durà a terme una actuació castellera, acabant amb un ball de fi de festa al casal “La Closa” i amb un DJ al passeig de la carretera.

La festa està destinada a donar a conèixer les tècniques tradicionals, els estris i els animals que s’utilitzaven antigament en la collita del raïm i en l’elaboració del vi. Però també es tracta d’una celebració que inclou el tast i la venda de vins que es produeixen al Priorat, apreciats internacionalment com uns dels de més qualitat del món.

T’hi esperem!