6 d’octubre a les 17 h – Cartoixa d’Escaladei

Ens plau anunciar que la segona edició del festival Terrer s’inaugura el pròxim dissabte 6 d’octubre a les 17 h de la tarda a la Cartoixa d’Escaladei amb un repertori de música renaixentista a càrrec de la formació In Nomine liderada pel concertista i lutier Sergi Casademunt. El concert anirà precedit d’una conferència de l’arquitecte Carles Brull i l’arqueòleg Josep M. Vila, coincidint amb el 500 aniversari del naixement de Jaume Amigó per revisar la vinculació d’aquest amb la Cartoixa.  L’acte es clourà amb una copa de vi gentilesa del celler Perinet i la presentació pública del programa complert d’activitats del festival.

Terrer, Festival de Tardor Priorat.

Terrer és un recull de músiques que beuen de les tradicions folklòriques, el patrimoni immaterial i la memòria col·lectiva presents al territori on interactua: el Priorat. Terrer crea espais on assajar fusions entre la música, el paisatge, l’arquitectura i el plaer d’un bon vi. Una proposta que s’emmarca en els temps de la natura i d’un paisatge patrimonial agrícola de muntanya mediterrània coincidint amb l’època de la verema i la collita de l’oliva.

La Catalunya Sud ha estat i és un territori d’acollida i confluència de cultures. Totes han aportat el seu sediment i això la fa una terra fèrtil que, cultivada amb amor al llarg del temps, ara ens convida a mantenir-la i seguir afegint-li sonoritats. Des dels cants de treball fins als cants sagrats i litúrgics. Des de la música sacra, sefardita, andalusí i els romanços fins a la jota, els cants de batre, les corrandes, el flamenc, els ritmes moderns o la rumba catalana.

Terrer recull un programa amb músiques que ens recorden el llegat de les cultures que han habitat, habiten o transiten la comarca. Un seguit de ritmes, accents i vibracions que dibuixen una finestra des d’on contemplar la mediterrània. Us esperem a Terrer, amatents a redescobrir la calidesa d’una terra de cultures que batega de nou amb força.

Amb Terrer, la tardor ressona al Priorat.

Més informació a http://www.terrer.cat/