El passat 12 de novembre va tenir lloc la presentació de les “Jornades gastronòmiques del bolet, fruits de tardor i oli nou del Priorat”, organitzades per Priorat Enoturisme, Aquestes són ja les segones jornades organitzades per l’associació en aquest any. Les primeres, celebrades a l’estiu, pretenien promocionar els productes d’hort. Ara, és el moment d’impulsar productes de temporada com els bolets, l’oli nou o el vi novell, entre d’altres.

Les jornades començaran el proper 18 de novembre i s’allargaran fins al 12 de desembre i neixen amb l’objectiu de potenciar i posar en valor els productes de tardor del Priorat.  A més, pretenen també consolidar un producte diferenciat i de qualitat que aporti valor a la comarca del Priorat com a referent gastronòmic.

Una desena de restaurants del Priorat hi participaran, tot oferint, durant pràcticament un mes, plats i degustacions amb aquests productes. Les jornades també inclouen altres experiències amb nits d’allotjament i esmorzar inclòs.

Els establiments participants, entre els quals la majoria són socis de Priorat Enoturisme, són els següents: Restaurant Brichs, Restaurant El Cairat, Restaurant Quinoa, Hotel Hostal Sport, Clos Figueres (celler, allotjament i restaurant), Mas Trucafort, Mas Ardèvol, Cal Salut, Lo Refugi Gastrobar i Fonda Toldrà. D’altra banda, el Celler Masroig col·labora amb les jornades, ja que els plats i degustacions se serviran amb els seus vins i olis.

L’acte de presentació va comptar amb l’assistència de:

  • Roger Felip, president de Priorat Enoturisme
  • Xavier Gràcia, president del Consell Comarcal del Priorat
  • Toni Muntané, tinent de l’alcalde de l’Ajuntament de Falset
  • Josep Arnal, gerent del Celler Masroig
  • Miquel Àngel Cordero, membre de l’associació micològica del Priorat