El divendres 29 d’abril, a les 23h, arriba la desena edició de La Nit de les Garnatxes al Celler de Capçanes

La Nit de les Garnatxes del Celler de Capçanes, 10 anys posant en valor la varietat garnatxa negra, el vi i la cultura. El pròxim divendres 29 d’abril, a les 23h, el Celler de Capçanes es transforma, un any més, per viure una nit on el vi, la música, l’art i els maridatges en són els protagonistes. Un ambient elegant i alegre que s’ha convertit en una cita ineludible pels amants del vi.

Cada any, i ja en van deu, hi ha una nit on la garnatxa negra, la varietat principal de les vinyes de Capçanes, n’és l’estrella. La idea va sorgir amb la intenció de «donar a conèixer la diversitat i complexitat que envolta la Garnatxa i presentar-ho dins d’un ambient elegant i alegre, d’una manera diferent dels típics tastos de vins» explica Vanessa Díaz del Celler de Capçanes. A més, «volíem involucrar els nostres socis i crear alguna cosa entre tots per donar-nos a conèixer» afegeix. I així, va néixer la primera edició de la Nit de les Garnatxes.

L’objectiu era posar en valor la varietat garnatxa negra, el vi i la cultura. «La varietat principal de les vinyes de Capçanes és la garnatxa negra i els diferents sols que hi troben són: la llicorella, el panal, l’argila i la calissa. Les millors finques sempre s’havien elaborat per separat, i per tant, abans de fer els cupatges per a vins com el vi, insígnia del celler, el «Cabrida», es disposava de vins de garnatxa amb l’única diferència del terrer de la vinya» explica Vanessa Díaz. A la Nit de les Garnatxes «es deixen tastar els quatre vins de terrer i els vins joves de l’anyada».

Una nit a l’any, el Celler de Capçanes es transforma per viure una vetllada especial. “El Celler s’omple de somriures, bons vins i moments compartits” explica Vanessa Díaz. La valoració després de nou edicions consecutives és molt positiva: “cada any l’assistència de públic ens ha desbordat i això deu significar alguna cosa. Per a nosaltres és un orgull veure com la Nit de les Garnatxes s’ha convertit en un referent” afegeix.

En cada edició, s’hi han anat sumant novetats per sorprendre els assistents. I aquesta edició no en serà una excepció. “L’any passat vam començar a maridar els vins amb tapes elaborades pels restaurants amb estrella Michelín de Cambrils i aquest any, a més, també hi participarà el restaurant amb estrella de Xerta. La Denominació d’Origen convidada en aquesta edició és la DO Terra Alta amb les seves garnatxes blanques.

Una altra novetat serà “un espectacle de mapping que es projectarà a la façana del Celler durant la Nit” explica Vanessa Díaz. Una vetllada que aplega un públic molt divers: “des de gent del poble i de les comarques veïnes a gent  que es desplaça de tot Catalunya i de l’estranger. Tant gent jove com gent més gran, aficionats, winelovers i professionals del sector” afegeix.

Per a totes aquelles persones que encara no hagin viscut mai la Nit de les Garnatxes, el 29 d’abril tenen l’oportunitat de fer-ho i gaudir «d’una nit especial amb bon ambient, bons vins, maridatges, exposicions artístiques i música en un entorn incomparable. Serà una experiència que no s’oblidarà” conclou Vanessa Díaz.