L’or líquid és ben present al nostre territori. La varietat d’oliva més abundant és l’arbequina, que va portar el Duc de Medinaceli a les nostres terres allà pel segle XVI. No obstant això, també es cultiven altres varietats com ara farga, rojal, morrut i sevillenca.

L’oli que es produeix en el Priorat transmet la intensitat pròpia d’aquest territori situat entre les comarques del Baix Camp, Les Garrigues i les Terres de l’Ebre, adquirint característiques de totes elles però, alhora, amb una personalitat pròpia molt marcada. El resultat és una oli d’oliva verge extra de màxima qualitat que es troba emparat i protegit per la DOP Siurana.

IMATGE DE MIRÓ CUBELLS – OLI CAVALOCA (SOCI DE PRIORAT ENOTURISME)

És totalment identificatiu de la dieta mediterrània i, a més, aporta molts beneficis per a la nostra salut, ja que conté gran quantitat de polifenols, antioxidants, greixos monoinsaturats i vitamines A, D, E i K. Aquests ens ajuden a prevenir malalties cardiovasculars, millorar la circulació sanguínia, tenen un efecte antiinflamatori, ajuden a combatre el restrenyiment, milloren el control de glucosa en sang i, a més, hi ha estudis on es demostra que ajuden a controlar l’osteoporosi. Per tots aquests motius, l’oli d’oliva verge extra és una opció saludable i bona pel consum habitual.

IMATGE DE PRIORDEI (SOCI DE PRIORAT ENOTURISME)

L’oli d’oliva verge extra és l’oli amb més qualitat. Consumir-lo és tota una experiència pels sentits! Hem de tenir en compte, però, que la quantitat màxima recomanada és de quatre cullerades soperes, i que les seves propietats s’assimilen molt millor en cru. Guardeu-lo bé a casa per gaudir-lo al cent per cent en els vostres àpats.