El Castell de Falset acollirà dijous 13 de setembre a les 18 hores la presentació a la província de Tarragona de la primera Guia d’Enoturisme de Catalunya, creada pel sociòleg i escriptor Lluís Tolosa.

La Guia d’Enoturisme de Catalunya presenta un recorregut per les rutes del vi del país. Durant un any i mig, Tolosa ha visitat cellers i caves, restaurants, allotjaments i altres empreses i institucions que aposten per l’enoturisme, i el resultat és una guia dels 210 llocs per gaudir del turisme del vi, així com una guia de vins i caves recomanats.

En el cas de Priorat-Montsant, la ruta inclou les principals empreses de serveis enoturístics i els principals punts d’informació, tots adherits a Priorat Enoturisme. A més, inclou l’agenda mensual d’activitats enoturístiques per saber què visitar a la comarca en cada moment de l’any.

L’acte de presentació coincideix amb l’inici de la verema al Priorat i a bona part de l’interior de la província de Tarragona, moment ideal per gaudir de les propostes turístiques vinculades al món del vi.

L’acte anirà acompanyat de la degustació de vins Montsant i Priorat dels cellers membres de Priorat Enoturisme.

Lluís Tolosa és sociòleg, escriptor i divulgador de la cultura del vi. Autor d’una vintena de llibres de vins i enoturisme, amb els quals han guanyat una dotzena de premis nacionals i internacionals. El passat mes de maig, el seu llibre “Marketing del Enoturismo” va rebre el premi Best Wine Tourism Book in the World 2018 a la final mundial dels Gourmand World Awards, celebrada a Yantai (Xina).

L’acte està organitzat per Priorat Enoturisme i compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal del Priorat, l’ajuntament de Falset i les dues denominacions de la comarca: DO Montsant i DOQ Priorat.