El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i representants d’11 municipis, 2 entitats comarcals, i 6 associacions empresarials i 2 entitats privades vinculades al sector turístic, han signat aquest migdia l’acord que regula la participació conjunta i coordinada de totes aquestes entitats en fires nacionals, estatals i internacionals. El conegut com a conveni corner en la seva 11a edició, preveu la participació a fires i promocions a nivell internacional, estatal i nacional i l’impuls de campanyes publicitàries i d’accions de comunicació i màrqueting conjuntes. En aquesta edició, el conveni corner intensifica el paquet d’accions i augmenta la participació del sector privat.

Enguany participen en aquest acord, per primera vegada, el Patronat Comarcal del Baix Camp, amb la marca Muntanyes de la Costa Daurada, i 7 noves entitats vinculades al sector turístic (6 associacions empresarials i 1 entitat privada), es tracta de: l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada, l’Associació Priorat Enoturisme, l’Associació Costa Daurada Destinació de Golf i Pitch and Putt, l’Estació Nàutica Costa Daurada, i Aquopolis Costa Daurada.

En concret, el conveni estableix l’assistència a les fires ITB, de Berlín; Vakantiebeurs, d’Utrech; WTM, de Londres; IGTM, al Llac di Como (Itàlia); MITT, de Moscou, i el desenvolupament d’un acte promocional que se celebrarà a França (Lió). Pel que fa a les fires nacionals i estatals es participarà al Saló Internacional del Turisme de Catalunya, a Barcelona; a FITUR, a Madrid, i a NAVARTUR, a Pamplona. El conveni corner també preveu altres accions promocionals a Catalunya, l’estat i l’estranger, com ara campanyes publicitàries multi-canal, portals de viatges, o campanyes de comàrqueting amb operadors turístics.

L’acord l’han signat el president de la Diputació de Tarragona i president del Patronat de Turisme de la institució, Josep Poblet; la regidora de Turisme de Calafell, Olga Elvira; el regidor de Turisme de Cambrils, Xavier Martí; el regidor de Turisme de Mont-roig del Camp, Francisco Chamizo; la regidora de Promoció Econòmica de Reus, Alícia Alegret; l’alcalde de Roda de Berà, Pere Compte; el president del Patronat de Turisme de Salou, Benet Presas; la presidenta del Patronat de Turisme de Tarragona, Patricia Anton; el president del Patronat de Turisme de Torredembarra, Ignasi Duran; la regidora de Turisme de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Maria Elidia López; l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer; el president del Patronat de Turisme de Vila-seca, Xavier Graset; el president del Patronat Comarcal de Turisme del Baix Camp, Antoni Marca, en representació de Muntanyes de la Costa Daurada; el vicepresident del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Josep Amill, en representació de la Ruta del Cister; el president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Eduard Farriol; Miquel Roca, en representació de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre; el president de l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada, Josep Graset; la presidenta de l’Associació Priorat Enoturisme, Isabel Vilà; el president de l’Associació Costa Daurada Destinació de Golf i Pitch and Putt, Àngel Llopis; el president de l’Estació Nàutica Costa Daurada, Joan Albert Campos, el director d’Aquopolis Costa Daurada, Josep M. Claver i el director general de PortAventura, Fernando Aldecoa.

Durant l’acte de signatura de l’acord, el president de la Diputació de Tarragona i president del Patronat de Turisme de la institució, Josep Poblet, ha assegurat que el conveni corner esdevé “una autèntica aliança territorial en matèria turística pionera a Catalunya”, i que permet “sumar estratègies i optimitzar recursos”. Així mateix, ha recordat que les aliances “multipliquen el resultat final”. Poblet també ha manifestat que aquest acord “ens permet assolir nous reptes, objectius que individualment ens resultaria impossible d’aconseguir”. Finalment, el president de la Diputació ha ressaltat la importància del conveni, atès que el sector turístic representa el 20% del PIB territorial, i sumant-hi el conjunt del sector serveis arriba fins al 60% del PIB.

Al seu torn, el director del Patronat de Turisme, Octavi Bono, s’ha referit a “la suma d’esforços” que persegueix aquest conveni, i ha destacat la capacitat d’entesa entre les entitats que en formen part. “Si treballem junts, serà més beneficiós per al conjunt del territori”.