PEL PONT DEL DESEMBRE, EL PRIORAT ES POSA FLAMENC AMB EL FESTIVAL TERRER I PRIORAT ENOTURISME

 La 2ª edició del Festival Terrer recrea la fusió de cultures al Priorat i reviu la tradició més flamenca lligada a les colònies mineres de la comarca de la mà de figures com Mayte Martín, Agartha i l’hereu de la rumba catalana, Miliu Calabuch.

Priorat Enoturisme proposa un ampli ventall d’activitats enoturístiques complementàries relacionades amb el vi, el paisatge i la cultura per gaudir del festival sense presses.

 

El Priorat, des de la prehistòria, és conegut per ser una terra rica en galena. A principis del segle XX va ser l’època daurada de les mines i localitats prioratines com Bellmunt van acollir nombroses famílies de miners provinents de Granada i altres contrades del sud de la Península. A les colònies s’hi podien sentir granaïnes, martinetes i buleries…

La programació del II Festival Terrer recull, de la cultura andalusí i del llegat dels immigrants que van arribar al Priorat a treballar, el flamenc, patrimoni immaterial de la Humanitat. I ho fa de la mà d’una de les veus més destacades de l’escena internacional: Mayte Martin.

Amb una més que acurada selecció de lletres populars, aquest concert que tindrà lloc al Teatre l’Artesana de Falset el dia 8 de desembre, recull obres mestres del repertori flamenc clàssic pràcticament en desús en un delicat treball de reconstrucció i recreació que revitalitza l’antic potenciant la seva infinita bellesa i respectant profundament tota la seva essència.

Altres apostes de fusió de Terrer són Agartha, música fresca i madura, de sabor mediterrani i arrel flamenca. També la passió i els ritmes familiars de l’hereu del rei de la rumba, Míliu Calabuch, en el marc de la Fira d’Artesania de Capçanes.

Durant el Festival, també es podrà gaudir del concert de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, els reis de la jota, al Teatre la Renaixença de Cornudella de Montsant, Mû Mbana, a la Vilella Baixa, Quartet Mèlt, a Porrera, i d’altres interessants propostes.

Posa’t flamenc amb Priorat Enoturisme

Per gaudir dels espectacles de Terrer, Priorat Enoturisme ha preparat l’experiència perfecta per gaudir del llegat de les cultures que han habitat, habiten o transiten la comarca.

Escull els allotjaments de Priorat Enoturisme durant els dies del Festival (5, 6, 7 i 8 de desembre) i aconsegueix entrades gratuïtes per al concert de Mayte Martín i de la resta d’espectacles que proposa Terrer.

La promoció es complementa amb tastos de vins, visites a cellers i molins d’oli i una extensa proposta gastronòmica paral·lela per gaudir del Festival i del Priorat sense presses.

Consulta les xarxes socials o la secció “El Priorat es posa flamenc” i descobreix l’experiència més flamenca.

Promocions subjectes a disponibilitat i amb reserva directa amb l’establiment.

 

El complement perfecte per a la promoció de l’enoturisme

Amb Festival Terrer, s’assenta una iniciativa que en moltes altres regions vitivinícoles ha esdevingut un aparador fonamental per a la promoció de l’enoturisme. La combinació de música, vi i paisatge s’ha demostrat que és una fórmula vàlida a l’hora de potenciar un territori i una marca de qualitat, com ara ho és el Priorat.

Us esperem amatents a descobrir la calidesa d’una terra de cultures que batega de nou amb força. Un seguit de ritmes, accents i vibracions que dibuixen una finestra des d’on contemplar la Mediterrània.

Amb Terrer, la tardor ressona al Priorat.