Després de Sant Martí, deixa l’aigua i beu el vi.

Dita popular

ENOTURISME

FIRA DE SANT ANDREU, FALSET

2ona Mostra de rancis i dolços del Priorat

 

 

La Fira compta amb moltes activitats però us volem destacar:

17.00 – 21.00 h. Absis del Castell de Falset FIRA 2ª Mostra de Rancis i Dolços del Priorat

El Priorat és una comarca amb una llarga tradició de vins rancis i dolços, molts d’ells passant de generació en generació i amb un gran reconeixement de la crítica internacional.

Cellers de la DO Montsant i DOQ Priorat ens presentaran els seus vins a la sala de l’Absis del Castell de Falset.

Organitza: Fira del Vi de Falset i Ajuntament de Falset

Preu: 18 € entrada per tastar el que es vulgui

 

Amb els cellers socis:

Celler de Capçanes

Viticultors Mas d’en Gil

Vinícola del PrioratCoca i Fitó

Cooperativa Falset Marçà

 

CULTURA

FESTIVAL TERRER

LOS FUMERO
Dissabte 18 de novembre a les 19.00 h 22€
Teatre de Cabacés
Dos músics units per un mateix cognom que ja és història viva del jazz a casa nostra presenten aquest projecte excepcional format per la pianista i cantant Lucia Fumero i el contrabaixista Horacio Fumero. Pare i filla evidencien una complicitat natural immortalitzada en el seu primer disc a duo on podreu escoltar composicions pròpies com Camino o Torcacita i arranjaments propis de cançons del repertori de la música popular de Llatinoamèrica.
SAN JOSEX & CARLES BELDA “CANTUT”
Dissabte 2 de desembre a les 19.00 h
25€ El Casal, Porrera

Els dos Carles van submergir-se de ple en el cançoner online Càntut: Cançons de tradició oral, impulsat pel musicòleg Albert Massip i que rastreja la petja del cant de tradició oral a les comarques de Girona. Llavors aplegava uns mil enregistraments (ara ja en són quasi el doble!) i entre tots van escollir les quinze cançons que acabarien configurant el disc que, en clau d’homenatge, van batejar amb el mateix nom que el cançoner. Dos músics osonencs, la violinista Coloma Bertran i el multiinstrumentista Jordi Casadesús, es van sumar a l’aventura per tal de transportar aquest cançoner a una nova dimensió, sempre amb un peu aferrat a la tradició i l’altre jugant amb l’avantguarda.

 

MOST FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA DEL VI

Most Festival és un esdeveniment d’abast internacional que recull la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava. Així mateix, el festival brinda pel bon cinema amb la projecció de pel·lícules de grans directors no estrenades comercialment.

Situat al Penedès, i des del 2016 també al Priorat, dos territoris d’una llarga tradició vinícola i diversos atractius enoturístics, el festival vol difondre les arts i les cultures vinícoles a través de la creació audiovisual, així com acostar-se a l’enologia des de totes les vessants possibles, potenciant valors com la qualitat, la diversitat o la implicació amb el territori.

 

I ENS SUMEM  AL RECONEIXEMENT A …

AGUILÓ VINATERIA

Aguiló Vinateria, de Falset, va obtenir el premi com a millor botiga especialitzada a l’International Wine Challenge Industry Awards Spain 2023. Es tracta d’uns premis que a l’Estat es concedeixen des de fa 8 anys, tot i que al Regne Unit, on van néixer, es lliurem des de fa 25 anys i compten amb un gran prestigi.

Aguiló Vinateria és un establiment històric de Falset, especialitzat en els vins de Priorat i Montsant. Com afirma un dels caps visibles davant de l’empresa, Enric Aguiló, “a mi m’agrada explicar que, en el fons, nosaltres hem crescut en paral·lel al ressorgiment vitivinícola d’aquesta comarca perquè fa trenta anys la majoria de cellers que ara hi ha, simplement no existien. Gairebé tot són projectes nous. Així que ens ha tocat evolucionar al seu costat, i moltes coses les hem après junts. A nosaltres ens ha tocat ser el testimoni comercial d’un ressorgiment enològic, vinícola i social fora de sèrie”.

Enric Aguiló es mostra molt satisfet pel premi rebut que, al seu entendre, també és un reconeixement a tota la feina que s’ha fet en un territori petit i rural com és la comarca del Priorat.