Rècord de públic en la vuitena edició del Most, amb més escoles, més formació i més territori que mai

  • 6.729 persones han assistit a les projeccions i activitats del festival, un 22% més que l’any anterior
  • L’aposta del festival pel públic jove i les activitats formatives ha superat les expectatives de l’organització, amb més de 600 participants
  • El Most al Priorat s’acosta al miler d’espectadors i es consolida, i el Most als cellers supera els 300 assistents
  • El festival s’estén amb èxit pel territori del Penedès i el Priorat oferint una fórmula única de cinema i vi

El Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava 2018, va acomiadar definitivament la seva vuitena edició amb unes xifres de públic rècord que reforcen les iniciatives i apostes del certamen. Si l’edició de 2017 tancava amb 5.300 espectadors, enguany han estat més de 6.700 els assistents que han acudit a les sessions i a les activitats dedicades al cinema i el vi programades durant el vuitè Most Festival. Aquest increment global del 22% és encara més pronunciat pel que fa a Most al Priorat, que ha congregat 740 espectadors, 83% més que 2017, entre els vuit municipis de la comarca tarragonina que hi han participat. La implicació dels ajuntaments i d’entitats del teixit associatiu del territori i de cellers a totes dues comarques ha estat clau per acostar encara més el festival al públic.

Most Edu, acostant la cultura vitivinícola als joves

Una de les apostes més fermes d’aquesta edició era l’apropament de la cultura cinematogràfica i vitivinícola al públic més jove a través de vàries activitats. El Campus Brot a Vilafranca, que convocava a joves cinèfils per a confeccionar la programació d’una sessió de curtmetratges Brot o la Jornada Formativa de comunicació han superat les expectatives. Juntament amb el Most a les Escoles, aquestes activitats han reunit més de 1.000 infants, adolescents i adults, molts dels quals procedents de les sessions escolars a Falset i Cornudella, que van tenir una excel·lent acollida.

Més paladars

El caràcter ambivalent del Most és, any rere any, més sòlid, gràcies a les sessions de Collita, cinema sobre el vi i la vinya, que enguany han reunit el 63% del públic, i de la qual una part té lloc a cellers col·laboradors. Most als Cellers ha tingut un dels increments més destacats respecte 2017, superant les 300 persones que han pogut gaudir d’alguna de les sessions que inclouen visites als cellers, cinema i tast de vins. Com aquestes, activitats com la Gala del Vi –340 assistents–, els tastos a la Capella de Vinseum –150 assistents– o l’exposició Autor d’un verre de vin, al mateix espai, amb un miler de visitants durant els 20 dies d’obertura, constaten que ha estat una edició tan extensa com reeixida. En paraules del director del museu i codirector del Most, Xavier Fornos, “L’increment de persones que assisteixen al Most als Municipis sumat a les bones xifres del Priorat, donen fe que enguany el festival s’ha pogut estendre més que mai per tot el territori, obeint a la seva filosofia de ser un festival descentralitzat que busca apropar el cinema també en municipis mancats de programació regular de cinema.”

Trobareu totes les notes de premsa, així com material gràfic i recull d’imatges del Most 2018 a la web.

http://www.mostfestival.cat/premsa/