En el Dia Mundial de l’Activitat Física us animem a gaudir del senderisme al Priorat. Caminar uns 20 minuts diaris és beneficiós per a la salut, tant física com mental. Caminar a l’aire lliure ens ajuda a desconnectar, a reduir l’estrès i a sentir-se millor amb un mateix. Des de Priorat Enoturisme volem celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física practicant senderisme pels dos espais naturals protegits que hi ha a la comarca del Priorat.

És per això que us animem a fer-ho sempre respectant l’equilibri ecològic de l’espai natural. És important tenir una actitud respectuosa amb l’entorn sense alterar la tranquil·litat dels voltants. Així com, ser responsables de no generar residus i respectar la flora i la fauna que habita en l’espai natural. Es recomana practicar senderisme en grups reduïts, acord amb les característiques de l’entorn.

I a tu, on t’agrada sortir a caminar?

 

El Parc Natural de la Serra de Montsant

 El Montsant és un símbol a la comarca del Priorat. Un massís compacte, amb la major part del seu perímetre emmurallat per cingleres i conglomerats oligocènics, que el fa un espai singular. Un indret tranquil, espiritual i silenciós on practicar senderisme en ple contacte amb la natura. S’hi pot accedir a peu per qualsevol dels seus graus que s’inicien al peu de la muntanya i compten amb diferents nivells de dificultat, alguns més aeris, d’altres amb camins de ferradura, o passos estrets entre roques que requereixen superar el desnivell a través d’esglaons.

A la Serra Major hi trobem racons de gran interès natural. Recorrent la Serra podem accedir a llocs emblemàtics com són el Toll de l’ou, el Congost de Fraguerau, les ermites de Montsant, el Clot del cirer, el Pont natural i la Llibreria, entre d’altres.

En aquest enllaç us deixem diferents graus d’accés al Parc Natural de la Serra de Montsant, que el mateix Parc promou amb el nivell de dificultat corresponent: http://www.turismepriorat.org/ca/que-fer/punts-interes/graus-del-montsant

 

La Serra de Llaberia

La Serra de Llaberia és un conjunt muntanyós calcari que se situa entre les comarques del Priorat, el Baix Camp i la Ribera d’Ebre. Està formada per la Serra de Llaberia, la serra de Montalt i la Mola de Colldejou. La Serra compta amb barrancs i cingleres impressionants i amb una gran varietat de senders, de diferents dificultats, per gaudir plenament de l’entorn i de les vistes que ens ofereix.

El consorci de la Serra de Llaberia proposa alguns itineraris per a practicar senderisme: http://www.serrallaberia.cat/Old/senderisme.php .

 

Comenta i explica’ns quina és la teva ruta preferida!