El Tast amb Llops, organitzat per l’Hotel Cal Llop, s’ha convertit en un wine festival de referència pels amants del vi

D’una reunió d’amics a una cita de referència pels amants del vi. L’essència però, segueix sent la mateixa: «parlar de vins, riure i gaudir d’una bona estona». Tast amb Llops, el wine festival de Gratallops, celebra la desena edició el pròxim 30 d’abril en el marc de la Fira del Vi. Amb la voluntat de donar a conèixer els vins elaborats pels cellers de Gratallops i d’elaboradors convidats, ja han passat per la cita enològica més de 50 cellers d’arreu del món. Els vins, la gastronomia, la música i la bona companyia han estat els companys de viatge, al llarg d’aquests deu anys, del Tast amb Llops.

La primera edició es va celebrar el 2006 quan «ens vam reunir amb dos amics, joves cellerers de Gratallops, i vam pensar a fer un tast, una festa entre nosaltres i alguns convidats propers per celebrar els seus primers vins elaborats al Priorat» explica Cristina Jiménez, propietària de l’Hotel Cal Llop i organitzadora del Tast amb Llops. La intenció era clara: passar-ho bé. «Parlar de vins, riure i gaudir d’una bona estona degustant els primers vins que havien elaborat, tot escoltant els seus secrets i les seves històries».

De la reunió entre amics en va sorgir la idea de professionalitzar la trobada i ampliar el cercle per gaudir de la cita amb altres companys de viatge. «L’any següent de la primera edició, vam decidir fer-ho de forma més professional i es va proposar a l’organització de la Fira del Vi de Falset, incloure l’esdeveniment en el marc del certamen. A més, el Celler de Capçanes també començava amb la seva primera Nit de les Garnatxes i va ser genial perquè naixien els primers esdeveniments que se sumaven a la Fira del Vi» explica Cristina Jiménez.

Una aposta forta que s’ha consolidat com una cita enològica de referència amb deu anys d’experiència. «Vam aprofitar que des de la DOQ Priorat, s’estava gestant la denominació «Vi de Vila» i vam conversar amb altres cellerers amics de Gratallops per convidar-los a participar i així es van unir els 10 magnífics històrics de Tast amb Llops i ara ja som 12 incondicionals» afegeix la Cristina.

L’objectiu era posar en relleu la singular personalitat dels vins de Gratallops i la seva expressió particular, fruit de les característiques de la zona. A part dels cellers de Gratallops, en paral·lel, també es van començar a convidar altres cellers de la comarca i d’arreu del món. El perfil de públic que aplega el wine festival és similar: «curiosos, apassionats del vi, dotats d’una gana extraordinària i amb un gust refinat en l’aspecte musical» explica Cristina Jiménez.

Després de deu anys, toca mirar enrere i fer balanç. «Ens hem fet deu anys més anyencs, més rancis, però en el sentit positiu que també té el vi després d’envellir bé» explica la Cristina. Les ganes de passar-ho bé i de compartir bons vins són les mateixes que el primer dia: «seguim amb el mateix esperit: conversar, riure, beure vins excel·lents d’edició limitada i reunir-nos un altre any amb tots els nostres, aquells qui ens han acompanyat, vells i nous amics, per seguir escoltant les seves històries i secrets» afegeix la Cristina.

La desena edició, una celebració especial

El dia 30 d’abril, de les 18h a les 21.30h a la Plaça de Dalt 21 de Gratallops, tindrà lloc la desena edició de Tast amb Llops. Una celebració carregada de novetats que vol ser un homenatge a aquests 10 anys d’experiències compartides. «Es vol celebrar d’una manera especial, i com sempre, comptarem amb els 12 magnífics de Gratallops, però també amb una representació simbòlica i autèntica de tots els cellers que ens han acompanyat durant els 10 anys d’aventura enològica, molts d’ells de la DOQ Priorat» explica Cristina Jiménez.

A part del tast de vins, «gaudirem d’un aperitiu gastronòmic amb les notes musicals del jazz fresc i versàtil del falsetà resident a Nova York, Lluís Capdevila i farem alguna bretolada per no prendre’ns-ho massa en serio» conclou la Cristina. En aquesta edició es podran tastar més de 60 referències de vins d’edicions limitades i singulars. Una cita on el vi, la gastronomia, les converses, els riures i les experiències compartides, s’han convertit en l’essència del Tast amb Llops.

Una edició més, Tast amb Llops recollirà un euro solidari de cada entrada venuda i el destinarà a l’entitat PRIORITAT que promou la candidatura del Priorat a formar part de la llista de Patrimoni Mundial Immaterial de la Humanitat de la UNESCO en la categoria de muntanya agrària mediterrània.

Per a més informació sobre el Tast amb Llops: http://www.tastambllops.com/.