Priorat Enoturisme et proposa una escapada cultural, gastronòmica i enoturística per viure el Priorat d’una manera especial. Deixa’t portar pels sentits i coneix el passat jueu de Falset a través de les paraules, els cants, el vi i la cuina sefardita. Una experiència completa per viure una autèntica escapada sefardita.

El cant de la Blanca ens transporta a l’aljama de Falset del s.XV i el temps s’atura. Passejant pel Call Jueu, el passat reviu dins les cases i ressona entre els carrers. Del portal del Ferré, als safareigs i de la Plaça Vella a l’Escoleta. La Blanca, la jueva de Tortosa, arriba a Falset amb motiu d’un casament. En tornar a trepitjar el Call, no pot evitar recordar, reviure i parlar de la família, els costums i dels records que guarda en la memòria.

I d’això es tracta, de recuperar la memòria històrica. La visita teatralitzada pels carrers principals del Call Jueu de Falset pretén evocar un passat i mostrar el llegat arquitectònic, històric i cultural que va deixar la comunitat jueva que va viure a Falset durant l’Edat Mitjana. A través del personatge de la Blanca, es convida als assistents entre cants i paraules a recórrer pels carrers mentre s’endinsen a la quotidianitat del passat jueu. La visita se celebra el segon cap de setmana de cada mes a les set de la tarda i té una durada d’aproximadament 90 minuts.

En acabar la passejada pels carrers, té lloc el tast de vi kosher del Celler de Capçanes (entrevista a Àngel Teixidor), per maridar una experiència que requereix tenir desperts tots els sentits. El tast dels vins i la conversa que l’acompanyen serveixen per conèixer les particularitats del vi i les normes específiques que en determinen el procés d’elaboració.

Per sopar, el restaurant El Cairat  (entrevista a Mercè Pellejà) prepara un menú sefardí per conèixer de primera mà els sabors, les aromes i el gust de plats típics de la cuina jueva, maridats amb vins caixer. Un àpat per compartir i gaudir enriquint el paladar. Així doncs, amb l’experiència compartida, l’allotjament l’Escoleta de Baronia  (entrevista a Enric Calvo) és el lloc idoni per passar la nit al bell mig del Call Jueu, en un dels edificis que guarden mostres històriques del passat jueu.