Vi de Nit a Mas Figueres, una vetllada que combina vi, gastronomia i música

En el marc de la Fira del Vi de Falset arriba la setena edició del Vi de Nit. Una vetllada als jardins de Mas Figueres per gaudir del vi, la música i l’ambient que s’hi respira. L’essència del Vi de Nit és «sens dubte, els cellers que any rere any venen, ells són els protagonistes» explica Quima Pellisé de Mas Figueres.

El Vi de Nit s’ha convertit en una cita ineludible pels amants del vi. Se celebra el 30 d’abril a les 20:30h i reuneix un total de 25 cellers de la DOQ Priorat i la DO Montsant, juntament amb dos convidats de la DO Penedès i la DO Terra Alta. «Des dels nostres inicis, sempre hem estat molt lligats amb el món del vi, organitzant visites al celler, sopars maridatges i diferents tipus de tasts. Sempre vam veure l’espai de Mas Figueres com un lloc idoni per fer un seguit d’actes o reunir un bon grapat de cellers representatius de la comarca». I així va néixer el Vi de Nit, «amb tota la il·lusió vam decidir organitzar un acte d’aquestes característiques i continuem igual d’engrescats» explica Quima Pellisé.

És una vetllada que va dirigida a un públic heterogeni: «hi assisteixen professionals, amants del vi, gent que vol passar una bona estona en un lloc, on a part de poder gaudir d’uns vins magnífics i parlar amb productors preguntant-los-hi tot allò que els interessa, també poden asseure’s a escoltar bona música de Jazz en viu» afegeix Quima Pellisé. Una nit per gaudir del vi, l’ambient i la companyia, maridada amb música i gastronomia.

El Tast de Cal Compte, un homenatge a la tríada mediterrània

L’espai, el moment, la companyia i els productes mediterranis: el vi, l’oli i el pa. Aquests són els elements que combina el Tast de Cal Compte, que aquest any arriba a la vuitena edició. Un acte que se celebra a la terrassa de Cal Compte a Torroja del Priorat, en el marc de la Fira del Vi de Falset. El diumenge 1 de maig, de les 11 del matí a les 14h del migdia, els assistents podran tastar els vins dels cellers de Torroja, olis d’oliva verge extra i pans ecològics.
«L’essència del Tast  és gaudir del moment, de l’espai, del magnífic paisatge de primavera des de les terrasses de Cal Compte i dels productes de la mediterrània: l’oli, el vi i el pa» explica la propietària Anna Figueras. Aquest acte va néixer amb la voluntat «de donar més continguts a la Fira del Vi, més diversitat d’actes, al mateix temps que era una finestra perquè els petits cellers de Torroja del Priorat poguessin ser presents i mostrar la qualitat dels seus vins» afegeix Anna Figueras.

Acompanyant el vi, s’hi torba l’oli i el pa. «A més del vi, vam considerar fer una trobada homenatge a la tríada mediterrània, per això vam afegir el pa i l’oli». En aquesta edició i com cada any «s’hi podran degustar els vins de deu cellers vinculats a Torroja del Priorat, els pans de dos forns de Reus i Tarragona i cinc olis de la zona. Un acte on es tasta, es xerra, se serveix un aperitiu i també es poden comprar productes» explica Anna Figueras.

És un tast dirigit a tot tipus de públic: «hi ha qui ja coneix els vins però sempre queda alguna cosa a descobrir i n’hi ha que els descobreixen i es tornen prescriptors del producte. De fet, és un tast que molta gent repeteix any rere any i les places són molt limitades» afegeix la propietària de Cal Compte. Una jornada que recomana gaudir-la: «és una experiència singular que com a mínim s’ha de viure un cop a la vida, tot i que després, et fas addicte al lloc, a l’entorn i al que tastes» conclou Anna Figueras.

 Poboleda Vins i Música, un nou acte organitzat per Perinet

En el context de la Fira del Vi de Falset, en aquesta edició, s’hi suma un nou acte. Perinet organitza Poboleda Vins i Música, una jornada que se celebrarà el dissabte 30 d’abril, de els 11 a les 14h i que pretén introduir al client nacional i internacional els vins i els cellers de la zona de Poboleda i els voltants. «Vam creure que, tenint en compte la gran atracció que genera la Fira del Vi, era una bona ocasió per organitzar-ho» explica Sana Khouja de Perinet.

A «Poboleda Vins i Música» s’hi combinarà vi, gastronomia, música i productes ecològics. Els visitants podran gaudir de “la mostra de vins dels deu cellers participants, una mostra de productes ecològics per part de productors de la zona i també tindran l’ocasió de participar en sis tours de vint minuts guiats per l’equip de Perinet i acompanyats d’una degustació de tapes i música en directe amb DJ i saxo” afegeix Sana Khouja. Pels visitants que hi assisteixin en família, també podran disposar de “l’espai infantil amb llits per saltar i ampolles per acolorir”.

Un acte destinat a tots els públics: «jove, familiar, professionals del sector del vi i la restauració…» explica Sana Khouja. Els cellers se situaran a l’entrada del celler Perinet i es disposarà d’un «espai obert i estiuenc amb pèrgoles i chillout perquè el públic pugui gaudir del bon vi, de la música i de l’espectacle en directe amb unes vistes i un entorn únics» conclou Sana Khouja.