El pas dels anys ha convertit la Fira del Vi de Falset en un esdeveniment de caràcter comarcal, amb un programa carregat d’actes en pobles de tot el Priorat. Alguns ja són actes tan tradicionals com el Tast de les Mines a Bellmunt, la Nit de les Garnatxes a Capçanes, el Tast de Carinyenes a Porrera, el Tast de Cal Compte a Torroja o el Tast amb Llops i el Tast amb dones a Gratallops entre d’altres. Molts d’ells organitzats per membres de Priorat Enoturisme que amb estima i passió donen forma als actes al voltant de la Fira.

Per no perdre’s res del que succeeix aquests dies al Priorat, us proposem aquesta guia per descobrir i gaudir la Fira del Vi de la mà dels membres de Priorat Enoturisme.

Divendres 4 de maig, el raïm autòcton i els vins blancs són els protagonistes.

Enguany, per primera vegada, la Fira comença oficialment en divendres. Els més matiners ja comencen a oferir tastos i actes que obriran boca pel que seran 3 dies sense pausa de tastos, gastronomia, música i bon ambient.

La tarda del divendres arriba a Porrera la tercera edició de l’Orgànic Soirée, un tast de vins naturals de la comarca i del sud de Catalunya , acompanyat amb formatges de la Segalla i música jazz & mínimal seleccionada per Paudebanyoles. La fórmula es planteja com un tast de tarda en un context històric i pertinent com és l’antic celler del S. XVIII de Cal Porrerà, al cor del Priorat històric. Un bon pla per donar el tret de sortida a la #firadelvi.

Més informació sobre Cal Porrerà i Organic Soirée

El Priorat és tradicionalment terra de vi negre, però el Tast de Blancs que organitza Aguiló Vinateria i Vins i Olis Del Priorat és un dels actes més esperats de tota la Fira del Vi de Falset. Més de quaranta cellers hi participaran a les 19 hores a l’àbsis del Castell de Falset.

El gruix de cellers participants correspon a la DOQ Priorat i a la D.O. Montsant, tot i que també hi participen cellers convidats. La vetllada s’acompanya d’una degustació d’ostres, pernil i formatges artesans, tot mentre es gaudeix de música en directe. Us el perdreu?

18è Tast de Blancs

A la nit, els raïms autòctons de la comarca prenen el protagonisme en dues cites ineludibles.

El Tast de Carinyenes de Porrera dóna a conèixer els vins dels cellers de la vila elaborats amb aquesta varietat de raïm autèntica i poderosa. Divendres nit, la plaça de l’església d’aquest poble del Priorat s’omplirà en un ambient on no hi faltaran ni el bon menjar ni la bona música.

Tast de carinyenes a la Fira del Vi.

I al Celler de Capçanes, té lloc la Nit de les Garnatxes, un esdeveniment enogastronòmic i artístic per gaudir de la varietat reina del nostre territori, la Garnatxa negra, i dels 4 terrers protagonistes de les nostres vinyes: Calissa, Llicorella, Argila i Panal. Tot maridat amb les tapes sorprenents dels restaurants d’estrella Michelín, la bona música i un gran ambient.

Sens dubte, la millor manera per tancar la primera jornada de la Fira del Vi de Falset.

Més informació a Fira del Vi.

Consulta els serveis que Priorat Enoturisme posa al teu abast durant la Fira del Vi de Falset.