Una invitació a gaudir de la bona gastronomia de la comarca, dels vins de les DO Priorat i Montsant i de nits màgiques presidides per estrelles i planetes.

Les nits d’estiu al Priorat són sinònim de temperatures agradables i cels estrellats. Per això, tornen al Priorat els Sopars a la Fresca, una iniciativa que durant els mesos de juliol i agost permetrà gaudir de terrasses i patis de dotze restaurants de la comarca.

Falset, Gratallops, Torroja del Priorat, La Morera de Montsant i Margalef obriran de nit els seus establiments per servir menús especials de temporada acompanyats de vins de cellers de les dues denominacions d’origen de la comarca. I al cel, presidiran les estrelles.

No hi ha estiu sense ventall.

Tota la informació per gaudir dels Sopars a la fresca és al seu ventall on trobem els restaurants col·laboradors i les dades de contacte. El ventall està disponible a establiments turístics i oficines d’informació de la comarca i rodalies.

A més de refrescar-nos l’estiu, el ventall de Sopars a la fresca és alhora una carta celeste que reprodueix les estrelles que es veuen al cel els mesos d’estiu per aprendre a mirar i interpretar el cel nocturn.

El Priorat sense presses

A l’espera que la Generalitat declari l’àrea d’influència del Parc Natural de Montsant com a zona tranquil·la i de qualitat del cel nocturn, des de Priorat Enoturisme oferim una activitat encaminada a consolidar aquest reconeixement.

La baixa població i casi nul·la industrialització del Priorat han permès que la contaminació lumínica sigui molt baixa, i que les nits, sobretot les d’estiu, estiguin sempre presidides per l’espectacle inigualable del cel estrellat.

Sopars a la fresca és converteix en la millor alternativa per fugir de la calor de l’estiu i gaudir de la bona gastronomia del Priorat i de les seves nits.

Els restaurants participants als Sopars a la fresca són:

Falset

Torroja del Priorat

Gratallops

La Morera de Montsant

Margalef